Calendar
Projektek HURO wifi
HURO wifi

 

Wifi és ingyenes internetes pontok létesítése Nagyváradon és Debrecenben

(HURO/1001/314/1.2.2)
 
 
 
A projekt általános célja a határmenti kommunikáció javítása WIFI és ingyenes internetezési pontok létrehozásával Nagyvárad és Debrecen közterületein.
 
Részcélok:
• wifi és ingyenes internetezési pontok létrehozása a Bihar - Hajdú-Bihat eurorégióban;
• internetes tanfolyamok szervezése;
• egy, a kommunikációs együttműködést elősegítő keret megvalósítása Nagyvárad és Debrecen között.
 
A pályázatot a nagyváradi önkormányzat valósítja meg együttműködésben a debreceni Info Park It szervezettel. A pályázat időtartama 12 hónap, melynek keretén belül WIFI pontokat és ingyenes internetezési pontokat alakítanak ki 50 nagyváradi és 55 debreceni közterületen. Ugyanakkor 5 tanfolyam is lesz, amelyen 110 főt oktatnak az Internet használatára.
 
A projekt kedvezményezettjei elsősorban azok az utazók, akik átkelnek a két városon, üzletemberek, egyetemisták, akik használni fogják az ingyenes internetezés adta lehetőségeket. Ugyancsak a kedvezményezettek között említhetjük azokat a személyeket, akik részt vesznek az internet használatát ismertető tanfolyamon. Közvetett módon részesülnek a pályázat eredményeiből Bihar és Hajdú-Bihar megyék lakosai (megközelítőleg 1.200.000 lakos) mivel az ingyenes WIFI pontok mindkét megyében elérhetőek lesznek. Szintén kedvezményezettek mindazok, akik átutaznak a két megyszékhelyen.

 

Projektgazda:

 Debreceni INFO PARK Nonprofit Közhasznú Kft.
           4028 Debrecen, Kassai út 26.